Stappenplan

Interesse?

Wij helpen u graag verder

Uw interesse in plan HeerenPark is gewekt. Maar hoe gaat het nu verder? De makelaar legt stap voor stap uit wat u kunt verwachten en hoe het verdere traject verloopt. Uiteraard begeleiden zij u volledig bij iedere stap en denken graag mee met uw wensen.

Stap 1

Informatie aanvraag

Naast de informatie op de gehele website kunt u voor uitgebreide informatie of een gesprek met de makelaar vrijblijvend contact met ons opnemen.

Stap 2

Het eerste gesprek

De makelaar gaat graag met u in gesprek over het project en de planlocatie. Tijdens het eerste gesprek op kantoor wordt u ingelicht over het plan en de mogelijkheden. Indien hieruit naar voren komt dat het plan wel iets voor u zou kunnen zijn, kunt u samen met de makelaar de bouwlocatie bekijken. Op de locatie zelf kunnen we gezamenlijk het beste kijken welke kavel het beste bij uw wensen past. Hecht u meer waarde aan het formaat, de ligging, de bezonning of juist een extra stukje privacy? De diverse kavels hebben allen zo hun eigen specifieke kwaliteiten.

Stap 3

Vervolgafspraak

Na deze eerste kennismaking nodigt de eigenaar van het plangebied u graag uit om de specifieke kavel die u in gedachten heeft uitgebreid met u door te nemen. Zo krijgt u een compleet beeld van uw droomkavel, of wellicht komt u er alsnog achter dat een andere kavel wellicht beter bij uw wensen past!

Stap 4

Optie

Om er zeker van te zijn dat dit uw gedroomde kavel kan worden, kunt u vrijblijvend en kosteloos een optie op een bouwkavel nemen na overleg met de makelaar en de eigenaar. De optie wordt verstrekt voor een periode van 3 maanden, waarbinnen u de tijd heeft om met uw architect, de gemeente, uw financieel adviseur en de makelaar een goed beeld te krijgen van de haalbaarheid van uw plannen.

Stap 5

Het ontwerp & de haalbaarheid

De basis van uw droomwoning ligt bij de kavel en de specifieke kenmerken als ligging, afmetingen, bezonning en dergelijke, waarna u hiermee met uw architect aan de slag gaat. Samen stelt u een programma van eisen op, neemt u het bestemmingsplan door en gaat u samen ontwerpen. Doordat er geen beeldkwaliteitsplan van toepassing is, bent u vrij om een ontwerp te realiseren dat geheel bij uw wensen past. Modern of klassiek, strak en modern of landelijk; alles is mogelijk. Gedurende dit ontwerpproces zoekt u ook contact met de gemeente om de haalbaarheid van de benodigde omgevingsvergunning van uw plannen te bespreken. Ook is het natuurlijk belangrijk om een kostenraming te maken van het totale plan. Om te checken of uw plannen ook financieel haalbaar zijn, staan de financieel adviseurs van Damen Hypotheken u graag te woord. Mocht u nog een eigen woning te verkopen hebben en bent u benieuwd naar de waarde en verkoopbaarheid daarvan, dan komt een makelaar van Damen Makelaardij ook graag vrijblijvend bij u langs.

Stap 6

Aankoop

Hopelijk bent u tot uw droomontwerp gekomen en blijkt alles haalbaar te zijn. Hierna zetten wij de optie dan graag om in een koopovereenkomst, waarin de beoogde leverdatum van de kavel in onderling overleg bepaald zal worden.

Stap 7

Oplevering

Nadat de kavel notarieel en feitelijk aan u is opgeleverd, resteert enkel nog de bouw van uw droomwoning, een leuke en drukke periode waarin u langzaam maar zeker uw droompaleis ziet verrijzen. Hierna wensen wij u uiteraard heel veel geluk en woonplezier in dit prachtige plan!

Interesse?

Neem voor meer informatie over plan HeerenPark óf het aanvragen van de brochure contact op met de makelaar

contact