Alle begin is moeilijk. Voor de eigenaar van het terrein om de eerste koper te vinden en voor de eerste koper om deze gedurfde stap te zetten. Je wordt toch een soort pionier en voorloper voor veel andere kopers. Want ja, je gaat kijken op de locatie en dan is het een groot natuurgebied zonder enige vorm van bebouwing. Hoe ontwikkelt zich een en ander verder, blijf je niet de enige en hoe gaan andere kopers hun kavel invullen? Spannende vragen, maar in het voorjaar van 2020 vonden de eigenaar van het plan en kopers Daan en Stefhanie elkaar voor de koop van kavel 4 in het plan HeerenPark.

Het traject begon voor Daan en Stefhanie een dik jaar eerder. In januari 2019 vingen zij een signaal op dat er iets te gebeuren stond bij de Beaujean groeve via een artikel in het lokale krantje. Aangezien zij hier wel oren naar hadden, werd contact gelegd met de directeur van de groeve en werden de eerste gesprekken gevoerd over de mogelijkheden en wat er precies in ontwikkeling was op het terrein langs de Heerenweg. Als echte mensen van de buurt leek de bouwlocatie voor hen de ideale plek om hun droomwens te kunnen realiseren: royaler wonen, zelf bouwen en daarbij een groot perceel met veel ruimte en privacy. Daan en Stefhanie wonen namelijk hemelsbreed op 256 meter afstand van hun nieuwe kavel. Daan werkt ook in de buurt en Stefhanie is zelfs geboren en getogen op de Heksenberg, waar ze ook les geeft op de plaatselijke basisschool. ‘In de jaren hiervoor keken ze af en toe op Funda, maar hun echte droomhuis wisten ze nooit te vinden: vaak moest alles nog verbouwd worden, er was nauwelijks sprake van isolatie en toch vroeg men de hoofdprijs. Nu deze kans zich voordeed, wisten ze zeker dat ze deze kans moesten grijpen. Toen wisten ze ook zeker dat nieuwbouw voor hen qua kosten en om tegemoet te komen aan hun wensen interessanter zou zijn.

Maar uiteraard is zelf bouwen geen eenvoudige opgave en zeker geen ABC-tje. De gesprekken met en de betrokkenheid van de eigenaar en adviesbureau Kublo waren daarbij voor Daan en Stefhanie van grote waarde. Ze kregen gelijk een goed gevoel bij het plan en werden ingelicht over alle relevante en belangrijke zaken m.b.t. hun gewenste kavel. De betrokkenheid van de eigenaar bij de invulling van de kavel die ze wilden kopen en de open en eerlijke informatievoorziening hielpen hen goed op weg. Vervolgens ben je er dan nog niet want welk huis ga je op de kavel zetten en wie gaat dat voor je maken?

Daan is geen totale vreemde in de woningbranche, aangezien hij zelf opereert in de wereld van de zonnepanelen. Zo komt hij ook geregeld bij klanten thuis en in Munstergeleen kwam Daan terecht bij een klant die zijn woning had laten ontwerpen en bouwen door Villapool. Daan zocht gelijk contact met eigenaar Aschwin van den Heuvel en de klik was gelijk daar. Villapool zorgt in het traject voor de totale ontzorging van A tot Z en vanwege de drukke levens van Daan en Stefhanie was dat precies wat ze zochten. Daan en Stefhanie legden hun wensen op tafel (o.a. grote garage, hobbyruimte, kantoor aan huis) en samen gingen ze aan de slag. Het vertalen van de eisen naar een ontwerp bleek nog niet zo makkelijk, omdat de uiteindelijke mogelijkheden ook weer samenhangen met het bestemmingsplan en de financiële mogelijkheden. Wat kun je lenen, wat is de huidige woning waard, wat kost het bouwen nu anno 2020… Daarnaast heeft een expert als Villapool meer ervaring en ideeën dan Daan en Stephanie als ‘leek’ in eerste instantie zelf hadden. Het eindontwerp is dan ook flink gewijzigd t.o.v. hun eerste eigen idee. Zo werd de kelder geschrapt en kwam er meer ruimte bovengronds. Vanwege het prachtige uitzicht op de kavel was veel glas en licht zeer wenselijk.

Nu het ontwerp klaar is, kan binnenkort de schop in de grond. De infrastructuur wordt al druk aangelegd door Kurvers en Daan en Stefhanie hopen in juli te starten met de realisatie van hun droomwoning. Tien maanden later hopen ze dat de eerste bewoonde woning in het nieuwe woongebied HeerenPark een feit zal zijn. Inmiddels loopt de officiële verkoop van het plan ook alweer enkele weken en zijn 6 andere kavels reeds geopteerd door andere enthousiaste en zeer geïnteresseerde kandidaten. De kans dat Daan en Stefhanie over 2 jaar een uitgebreide zomer barbecue voor de buurt kunnen organiseren, is dan ook zeker aanwezig.

Voor het ontwerp van Villapool voor Daan en Stefhanie, zie bijgaande link:

http://www.villa-pool.nl/index.php?p=643